ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΒΟΤΑΝΑ

Τσάι του βουνού, χαμομήλι και μελισσόχορτο εμφανίζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης

Τρία βότανα που φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, μοιάζουν να αποτελούν μια πρώτης τάξεως εναλλακτική πρόταση για νέα πηγή εισοδήματος. Το τσάι του βουνού, το χαμομήλι και το μελισσόχορτο, μπορεί να είναι ευρέως γνωστά σε όλους μας ως εξαιρετικά...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Τρεις καλλιέργειες που μυρίζουν... μεγάλα κέρδη

Οι αποδόσεις υπερδιπλασιάζονται σε περίπτωση που η καλλιέργεια γίνει με βιολογικά κριτήρια   Καλλιέργειες λεβάντας: Οι εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για πωλήσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων εμφανίζουν οι πολλά υποσχόμενες...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Κέντρωμα δέντρων πως και πότε να γίνεται

Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθαλμισμός. Όσα δέντρα λοιπόν έχουν την φλούδα τους παχιά και ζουμερή όπως η συκιά, η κερασιά και μερικές ελιές αυτά στην φλούδα κεντρώνονται αλλά θέλουν επιδέξια. Έχε από πριν ένα ξύλο πελεκημένο σαν παλούκι μικρό από σκληρό...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Καλλιέργεια Αμυγδαλιάς

Ποικιλίες της αμυγδαλιάς : Texas Είναι αμερικάνικης προέλευσης, ημίσκληρη και οψιμανθής. Η καλλιέργειά της είναι πιο επισφαλής σε ορεινές περιοχές, όπου οι θερμοκρασίες συχνά την άνοιξη πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα. Παράγει καρπό μετρίου μεγέθους. Καλοί επικονιαστές της θεωρούνται η Ρέτσου και η Truoito. Ferragnes ...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Ακτινίδια

Δένδρο: Το ακτινίδιο είναι θάμνος με άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού. Τα φύλλα του έχουν ωοειδές σχήμα και στο κάτω μέρος τους έχουν χνούδι. Ο καρπός του είναι ράγα και είναι εδώδιμος, με γλυκόξινη γεύση. Το εξωτερικό του μέρος είναι χρώματος καφέ και το εσωτερικό είναι χυμώδες, με πράσινο χρώμα και μικρά σποράκια,...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Ροδάκινα

Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος Προύμνη και στην οικογένεια των Ροδοειδών. Η καταγωγή της είναι από την Κίνα, όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει ως αυτοφυής. Στη συνέχεια η καλλιέργεια της επεκτάθηκε προς τις χώρες της...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
«Μοντέρνες» καλλιέργειες για ανήσυχους νέους αγρότες

Με ένα-ενάμισι εκατομμύριο νέους, στην πλειονότητά τους υψηλού μορφωτικού επιπέδου, να θέλουν να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει... φούριες. Μελέτες που υλοποίησαν οι υπηρεσίες του για πρωτοποριακές καλλιέργειες (τρούφας, στέβιας, αλόης, χουρμαδιάς, μάνγκο κ.ά.) και την προσαρμογή τους στην ελληνική γη καταδεικνύουν ότι...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Το φυτό «Γκότζι Μπέρι» έρχεται από την Κίνα και κατακτά την Ελλάδα!

Κάποτε οι βυζαντινοί καλόγεροι ταξίδευαν ως την Κίνα προκειμένου να φέρουν το μετάξι. Μερικούς αιώνες αργότερα ένα κινέζικο φυτό έρχεται από τα οροπέδια των Ιμαλαϊων για να κατακτήσει τα ελληνικά χωράφια. Το «Γκότζι Μπέρι», άγνωστο για πολλούς δέντρο, φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας και αποτελεί μία εναλλακτική...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Ρόδια

Η ροδιά είναι φυλλοβόλος θάμνος με μεγάλη ανάπτυξη αλλά μικρή βλάστηση. Η ρίζα της είναι ισχυρή γονατώδης, ο κορμός διακλαδίζεται χαμηλά και προκαλεί μυκνή βλάστηση. Οι οφθαλμοί είναι ξυλοφόροι ή καρποφόροι και εκπτύσσονται την άνοιξη, περίπου μέσα Απριλίου. Τα άνθη μπορεί να είναι λευκά ή κόκκινα ανάλογα την ποικιλία. Εκπτύσσονται ατομικά, ή ανά 3-5. Τα...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

Καταγωγή της κερασιάς Κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά για τον τόπο καταγωγής της κερασιάς, ωστόσο, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας (εξ’ ου και το όνομα) στην Ανατολία της σημερινής Τουρκίας, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή το όνομα της κερασιάς...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
ΣΤΕΒΙΑ

 Stevia - Στέβια Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "το φυτό της νέας χιλιετίας" και η ζάχαρή του ως "η ζάχαρη του μέλλοντος". Είναι 150 έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, το ίδιο γλυκιά με τις συνθετικές γλυκαντικές ουσίες αλλά με σχεδόν...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
5.000 € ανά στρέμμα αποδίδει η καλλιέργεια του μύρτιλου

Πρόκειται για την καλλιέργεια του λεγόμενου μύρτιλου, οι αποδόσεις της οποίας δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο, καθώς τα έσοδα ανά στρέμμα φθάνουν να κινούνται στα επίπεδα των 4.000-5.000 ευρώ. Η καλλιέργεια του μύρτιλου, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Μάζεμα-διατήρηση ελιών και λαδιού

Πότε να μαζεύουμε τις ελιές. Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία ή εποχή πού θα μαζέψουμε τις ελιές. Γενικά οι πολύ ώριμες δίνουνε κατώτερο λάδι και όσες είναι από κάμπο ή από θέσεις χαμηλές και προαηλιακές χοντρό και πολύ χρωματισμένο. Γι' αυτό τις ελιές του κάμπου πρέπει πάντα να τις μαζεύουμε λίγο αγουρωπές για να...

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Νοέμβριος στο αγρόκτημα

Σπέρνουμε: Σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, μαρούλια, πράσα. Φυτεύουμε: Κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά.

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]
Δεκέμβριος στο αγρόκτημα

Φυτεύουμε : Κρεμμύδια, σκόρδα για χλωρά την άνοιξη και ξερά το καλοκαίρι, συμπληρώνουμε μπιζέλια και κουκιά για όψιμη συγκομιδή (καιρού επιτρέποντος, στα πεδινά και νότια μέρη της Ελλάδος).

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ]